torstai 3. heinäkuuta 2014

Reeniä! REENIÄ!

Hola!

Alle viikko aikaa matkaan ja treenaaminen kovassa vauhdissa. Aloitan ensimmäisen postauksen tähän blogiin kertomalla hieman katusoittobiisien valinnasta ja niiden treenaamisesta. Olemme miettineet sopivia biisejä tässä viime kuukausien aikana ja päätyneet varsin värikkääseeen settilistaan. Biisien valinnassa on täytynyt ottaa huomioon aika monta asiaa, tässä niistä ensimmäisenä mieleen tulevat: soittimien (Ukulele, 80-luvun Casio, Nikon lauluääni, poikkihuilu) tekniset rajoitukset, sovitukselliset rajoitukset, omat soitto- ja laulutaidot, musiikkigenren monipuolisuus, omat mieltymykset sekä myös yleisön verenpainetasot. Jouduimme jättämään setistä pois mm. Stam1nan - Puolikas ihminen - biisin, koska Casion polyfonia ei pystynyt käsittelemään tarpeeksi monta ääntä yhtäaikaa jotta sovitus olisi ollut halutunlainen. Harmittaa kyllä, koska siitä olisi tullut hyvä jazzfiilistelyversio.

Näillä mennään.

Tässä alla lyhyet esittelyt biiseistä:

Viidestoista yö - Juice Leskinen - Ei sen kummemmin esittelyjä kaipaa, mukana setissä koska kuuluu katusoittajan perusjuttuihin. Casiopiano ja uku + molemmat laulaa

Feeling good - Nina Simone -  Soulklassiko, hyvää fiilistelyä, härski sovitus huilulle ja Casiohammondille. Noora avaa biisin uskaliaalla akkapellafiilistelyllä.

Mandoliinimies - Hector - Hieno biisi, sopii matkantekotunnelmaan. Uku ja casiopiano + Noora laulaa

Diving duck blues -Taj Mahal - Hyvä meininkibiisi, kiva soittaa ja sooloilla vaikka poliisien tuloon asti. Casiopiano ja Uku + Niko laulaa

Nothing else matters - Metallica - Hevislowari vailla vertaa, tuttu biisi molemmille. Piano ja huilusovitus todettu toimivaksi + Noora vähän laulaa lurauttaa lopussa.

Afro blue - made famous by J. Coltrane - Jazztankun edustaja setissä, hyvä hämyinen fiilis. Casiohammond ja huilu.

Tuomittuna kulkemaan - Juha Tapio - Iskelmän edustaja, sopii matkan luonteeseen. Casiopiano ja uku + molemmat laulaa.

Cornflake girl - Tori Amos - Setin päättävä hieno sufflefiilistelybiisi, rento meininki ja kivaa soittaa. Casiopiano ja uku + Noora laula.

Näillä mennään, tosin jotain jokeribiisiä vielä voisi ottaa. Setin pituus on n.40 minuuttia. Jännittää vähän, että minkälainen vastaanotto tulee. Se on kuitenkin vain yksi asia mikä jännittää, reissussa jännittää monta muutakin ihmeellistä asiaa. Mutta tähän päätän ekan postaukseni, palaillaan astialle!


- Niko -

REEENIÄ!!!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti